Welkom bij Maine Coon cattery Jean Le Just

       Informatie over onze Maine Coons, voeding, gezondheid'

  Maine Coon Jean Le Just Fernando

Voeding

Maine Coons zijn over het algemeen grote katten. Het zijn ook grote eters. Ze zouden het helemaal niks vinden als ze afgepaste porties zouden krijgen. En hoe beter ze gevoed worden hoe groter en gezonder ze over het algemeen worden. Ze kunnen vijf tot tien kilo zwaar worden.

Let op dat de kat voldoende drinkt!! daarom geven we als extra iedere dag nat voer, Carnibest natuur voeding, gekookte kip met boulion, gekookte vis, nat voer uit blik. Nat voer is goed voor de vacht en nieren, zeker om nier problemen van de kat te voorkomen.

Verklein de kans op nierproblemen

De volgende tips kunnen helpen bij het voorkomen van nierproblemen:

Veel drinken

Als een kat te weinig drinkt kan hij uitdrogen. Uitdroging kan leiden tot nierproblemen. Zorg er daarom voor dat uw kat voldoende en altijd kan drinken. Plaats meerdere drinkbakken in huis met vers water. Onze Maine Coons maken gebruik van een drinkfontein.

Cat Mate drinkfontein 2 l

Het altijd stromende water uit deze bron voor huisdieren nodigt uw dier uit om te drinken. Aanbevolen door dierenartsen. Katten houden van vers en zuurstofrijk water. Met de Cat Mate bron voor huisdieren is dat geen probleem meer. De waterbron voor huisdieren zorgt voor vers en stromend water.

De afbeelding is een voorbeeld. Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar. Te koop bij www.zooplus.nl

Katten die altijd droog voer eten hebben meer kans op nierproblemen. Droog voer is belastend voor de nieren omdat het te weinig water bevat. Het is verstandig om katten vers of blikvoer te geven. De kans op nierproblemen kunt u verkleinen door een kat van jongs voer te geven met hoogwaardige eiwitten.

Zo min mogelijk plas ophouden

Het vaak ophouden van de urine is slecht voor de nieren. Hierdoor kunnen de afvalstoffen niet het lichaam verlaten. Bovendien kan hierdoor ook blaasgruis ontstaan. Het is verstandig om meerdere kattenbakken in huis te hebben zodat een kat altijd kan plassen. Katten kunnen hun plas ook ophouden omdat ze het kattengrit vinden stinken. Houd daarom in de gaten of uw kat vaak genoeg plast.

Maine Coon kitten Jean Le Just Lara, geboren 13-11-2013

Eerst krijgen de kittens bij ons babycat van Royal Canin tot ongeveer 14 weken gecombineerd met kitten 36. Daarna Royal Canin Maine Coon kitten brokjes tot ze een jaar oud zijn. Dit is een hoog kwaliteitsvoer en een grote brok die stimuleren om langer te kauwen, wat goed is voor het gebit. Onze volwassen katten eten Royal Canin fit 32, Hair & Skin en Royal Canin Main Coon brokken.

Vele planten, ook tuinplanten zijn zeer giftig, en hieraan kan een kat makkelijk overlijden.

Op internet zijn lijsten te vinden, waarin vermeld staat welke planten giftig zijn voor huisdieren.